Köpvillkor

Allmänt

För att handla hos oss måste du vara myndig. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen eller slutsålda artiklar samt förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra försäljningsvillkor och samtycker till att uppgifter om namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress registreras i vårt kundregister.

Personuppgifter

För att kunna handla hos oss krävs att du fyller i de uppgifter som efterfrågas (namn, adressuppgifter och e-postadress samt vid fakturaköp personnummer). Syftet med detta är att vi ska kunna leverera varan/varorna.

Uppgifterna kan också komma att användas för vår marknadsföring, t ex för utskick av erbjudanden, om du har angett att du vill ha det.

Personuppgifterna hanteras i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. Mer information om vår hantering av dina personuppgifter finns nedan under integritetspolicy.

Ångerrätt

Ångerrätt gäller inte för digitala produkter som laddas ner eller används online, t.ex. e-böcker, ljudböcker, onlineböcker, spel eller datorprogram. Digitala produkter klassas som en tjänst som inte kan återlämnas då det är en så kallad direktkonsumtion. Ångerrätten gäller inte heller för ljudböcker och datorprogram på fysiskt medium i det fall plomberingen är bruten.

Är du konsument har du förutom ovanstående produkter rätt att inom 14 dagar från mottagandet av varan meddela oss att du ångrar köpet. Detta gäller enbart i det fall varan återlämnas i väsentligt oförändrat skick. Om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka varan gäller ångerrätten. Varan skall dock alltid undersökas så försiktigt som möjligt.

Returfrakten betalas av köparen. Om du önskar varan tillsänd dig igen tillkommer porto- eller fraktkostnader.

Ej uthämtat paket eller nekat mottagande, debiteras med en administrativ avgift om 250kr plus vår faktiska fraktkostnad. Detta för att täcka våra kostnader. Tänk därför på att hämta ut ditt paket i tid.

Om vi gjort något fel står vi givetvis för returfrakten. Innan du returnerar varorna var vänlig kontakta kundtjänst för närmare instruktioner.

Vi rekommenderar alla att returnera sina varor med postpaket så att du erhåller ett inlämningskvitto på din försändelse (OBS! skicka inte returer som rekommenderat brev eftersom det orsakar oss stora administrativa problem och är mycket dyrare för dig).

Om varan skadats eller kommer bort på grund av omständighet som beror på köparen sker ingen återbetalning.

Reklamation

Om du upptäcker något fel i varan och vill reklamera den gör du det enklast genom att kontakta vår kundtjänst. Handlar du i egenskap av företag skall reklamation ske senast inom 30 dagar från leveransdagen. Handlar du i egenskap av konsument skall reklamation istället ske inom tre år. Du skall dock meddela oss inom skälig tid från det att du märkt felet eller borde ha märkt felet. Vi godtar alltid meddelanden om reklamation som sker inom två månader från att du upptäckt felet.

Om du beställt en fysisk vara och vi inte kan leverera

Om varan är slut eller av annan orsak inte kan levereras, återbetalas varans fulla pris till det kontokort som du angett vid betalningen.

Betalning

Hos oss kan du välja på följande betalningsalternativ:

• Kortbetalning • Fakturabetalning

Kortbetalning med VISA eller Mastercard

Kortbetalning tillhandahålls av DIBS och sker genom att kontokortsnumret krypteras och transporteras direkt till banken. DIBS använder standarden SSL som är bland de säkraste systemen för e-handelstransaktioner. Detta innebär att ingen obehörig kan få tillgång till dina kontokortsuppgifter. För mer info se www.dibs.se.

Fakturabetalning V
Vi erbjuder privatpersoner och företag att handla mot faktura. Vid faktura med betalvillkor 14 dagar tillkommer en fakturaavgift om 19 kr, och för faktura med betalvillkor 60 dagar tillkommer en fakturaavgift om 59 kr. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid inkassoåtgärd tillkommer en inkassoavgift om 180 kr. Fakturan skickas till din e-postadress i samband med att leverans sker.

Om du råkar betala för mycket tar vi ut en avgift på 200 kr för att göra en återbetalning. Detta för att täcka våra administrativa kostnader.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande: - Du har fyllt 18 år - Du har en stadigvarande inkomst av tjänst - Du har minst 180 000 kr i årsinkomst - Du har inga betalningsanmärkningar - Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka - Du vid beställning av en digital produkt uppgett en e-postadress som tillhör dig.

Vid fakturabetalning kan vi komma att ta en kreditupplysning. Vid belopp upp till 2000kr tar vi en lättare typ av upplysning som inte registreras och visas för tredje part och som inte påverkar din framtida kreditvärdighet. Vid belopp över 2000:- tar vi en fullvärdig kreditupplysning. Upplysningen från UC ger oss information om namn och adress, betalningsanmärkningar samt skuldsaldo hos Kronofogden.

Leveransvillkor

E-böcker och mp3-böcker skickas till din e-postadress inom ett par minuter. Vid fakturabetalning tar det dock upp till två arbetsdagar. Onlineböcker från förlagen Gleerups, Liber, Studentlitteratur samt Natur och kultur skickas till din e-postadress inom 24 helgfria timmar.

Många av våra fysiska varor finns för omgående leverans från våra egna lager, detta anges vid respektive artikel. Beställer du varor med olika leveranstid skickas hela ordern samtidigt. Vid varje produkt finns den specifika leveranstiden angiven. Leveranstiden avser när varan skickas från oss. Postens leveranstid som normalt är 1-2 vardagar tillkommer.

Vi reserverar oss alltid för att varan kan bli slutsåld. Har du betalat med kort, har beloppet endast reserverats på ditt konto, vi släpper då reservationen på ditt kort automatiskt. Har du handlat mot faktura krediteras varans fulla pris, och ingen faktura skickas.

Frakt e-böcker, mp3-böcker och onlineböcker

Ingen fraktkostnad

Frakt för fysiska varor

Frakter inom Sverige Vi har följande fraktklasser 49 kr, 79 kr och 99 kr Det finns vissa större varor som kan ha ett högre fraktpris. I kassan erhåller Du tydligt vilken fraktklass som gäller för din order.

Frakter till Norden och EU Inom Norden och EU (exkl. Norge) är frakten 350 kr oavsett sortiment. Till Norge är frakten 820 kr.

Frakter övriga världen Vi skickar varor över hela världen. Frakten som normalt sker med Postpaket kostar 850 kr, leveranstid ca 10 dagar.

Fraktsätt för fysiska varor

Leveranser sker genom brev om vikten är under 1 kg och med Postens postpaket om vikten är över 1 kg. Det kan hända att varor med en vikt som understiger 1 kg skickas som postpaket på grund av att försändelsen är för stor för brev eller dess värde.

Normal leveranstid hos Posten är 1-2 vardagar.

Paket hämtas hos postombudet som anges på avin du får hemskickad eller via SMS.

Om du vill ändra adressuppgifter i redan skickat paket är kostnaden 150kr exkl. moms (Detta är Postens avgift för s.k. ändrat förfogande). Ändringen kan ta upp till 48 timmar att genomföra.

Integritetspolicy

Integritetspolicyn har uppdaterats den 2018-04-12.

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och rekommendationer för personuppgifter. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur denna används. Genom att göra en beställning eller på annat sätt lämna ut dina uppgifter till oss, samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter är: Klevrings Group AB, org.nr 556905-3506 Box 1241 131 28 Nacka Strand

Vilka personuppgifter behandlar vi och hur använder vi dina personuppgifter? Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på Webbplatsen genom cookies i syfte att administrera dina köp och fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. De personuppgifter som VI behandlar är ditt personnummer, namn, postadress, kön, e-postadress, köp-, betal- och orderhistorik, betal- och kreditkortsnummer, IP-adress och telefonnummer.

Uppgifterna kan även användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Uppgifterna kan också användas för utskick per post, sms och e-post samt för marknadsföring och information via telefon, om du inte invänt mot detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.

Ditt personnummer kommer att behandlas i samband med köp på grund av att betalnings- och kreditföretag behöver ditt personnummer i kreditupplysningssyfte.

Användningen av uppgifterna kan innebära samkörning med andra register, både inom och utom EU, samt att dina personuppgifter överförs till, och behandlas av, andra bolag inom vår koncern samt våra samarbetspartners i ovan nämnda syften i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Uppgifterna kan även komma att samköras eller delas med myndigheter eller våra samarbetspartners för t.ex. leverans direkt från tillverkaren, samt betalningsförmedlare och kreditföretag för betalning eller kreditupplysning. VI iakttar alltid största försiktighet vid sådana tillfällen och lämnar inte ut fler uppgifter än vad som behövs för att uppnå ändamålet

Genom att göra en beställning eller på annat sätt lämnar ut uppgifter till oss, godkänner du även att dina personuppgifter överförs till land utanför EU.

Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare samt lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Hur skyddar vi dina personuppgifter? För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi har uppdaterade programvaror samt högkvalitativa och uppdaterade brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket. Tillgången till de system och utrymmen där personuppgifterna lagras är begränsad och det krävs att de anställda som ska hantera uppgifterna identifierar sig för att få åtkomst.

Kortbetalning tillhandahålls av DIBS Payment och sker genom att kontokortsnumret krypteras och transporteras direkt till banken. DIBS Payment använder standarden SSL som är bland de säkraste systemen för e-handelstransaktioner. Detta innebär att ingen obehörig kan få tillgång till dina kontokortsuppgifter. För mer info se www.dibs.se.

Hur länge sparas mina personuppgifter? VI sparar dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund. Om du inte registrerar dig som kund sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån krav i lag eller för att fullgöra våra eller våra samarbetsparters åtaganden gentemot dig, t.ex. för att uppfylla leverans- eller garantiåtaganden. Dina uppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.   

Tillgång till, uppdatering och korrigering av dina personuppgifter Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att gratis få information om vilka personuppgifter som behandlas om dig. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Begäran ska skickas in, undertecknad av dig, per post till den adress som anges på Webbplatsen. Den kan alltså inte skickas per e-post.

VI vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Om någon av de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress eller namn, vänligen lämna korrekta uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till oss. Du har rätt att när som helst begära att personuppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen, exempelvis den som rör direkt marknadsföring.

Länkar till andra webbplatser Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser. Denna Integritetspolicy gäller enbart denna Webbplats. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den personuppgiftspolicy som gäller för den sidan. Notera att VI inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.

Ändringar i Integritetspolicyn VI förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på Webbplatsen.